Hem

AKTIVITETER

Prata med oss om just
ditt barns egna behov

Kontakt

MEDLEMSKAP

TUMBASCENEN BIO

Fritidsklubben

Fritidsgården

Om Oss

OM OSS

Southside fungerar som ett extra vardagsrum där unga har möjlighet att umgås och träffa nya vänner, skapa musikproduktioner, konst, lära sig mer om bakning och styling men även spela spel såsom biljard, pingis, fuzboll, tv-spel, data lan och sällskapsspel. Utöver detta anordnar vi utflykter för våra besökare, där vi antingen åker iväg i en liten eller större grupp tillsammans med andra fritidsgårdar i Botkyrka kommun. Southside fritidsklubb/fritidsgård drivs av Byggnadsföreningen Heijmdal, Folkets Hus i Tumba. På uppdrag av Botkyrka kommun. Mötesplatsen startades efter ett medborgarförslag i januari 2007 där ca 10 ungdomar arbetade hårt både kvällar och helger för att skapa en mötesplats där man kan koppla av, skapa och träffas. Southside ligger i Tumba centrum mittemellan bostadsområdena Tuna, Kassmyra, Uttran och Storvreten. Det är en öppen mötesplats för barn och ungdomar i åldern 10-12 år och 12-16 år gamla. Generella öppethållanden är måndagar till fredagar för fritidsklubb och måndagar till lördagar för fritidsgård. Barnen som besöker Southside är antingen medlemmar och kan då delta i alla våra aktiviteter eller så kommer dom som icke medlemmar och umgås i nätcaféet. Southside jobbar hela tiden med likabehandling för att skapa trygghet och struktur, därför är alla på Southside delaktiga i alla trivselregler som sätts upp, så dom följs av alla. Southside personalstyrka består idag av en verksamhetschef och flera fritidsledare med olika kompetensområden.

Anita Hiitti

Anita Hiitti

Föräldraledig

Verksamhetchef

Büsra Selek

Büsra Selek

Tf Verksamhetchef

VÄRDEGRUND & VISION

VÄRDEGRUND

Alla barn är allas barn och alla har samma rättigheter och värde. Alla ska behandlas lika och ingen får diskrimineras, oavsett ålder, kön, sexuell läggning, funktionsvariation, ras eller religion.

VISION

Southside ska lyfta alla barns egna drömmar och deras intressen. Se alla individer och låta dom vara delaktiga i beslut som rör dom själva. Låta barn få kämpa och se deras framsteg, samarbeta i grupp och i grupper som dom annars inte hade berört. Stärka barns självkänsla genom trygghet, förtroende, kärlek, erfarenhet och kunskap och genom att visa att tillsammans når vi våra mål.

Southsides konsekvenstrappa

Om detta sker på Southside:

  • Fysiska kränkningar (t.ex. slag, knuffar).
  • Verbala kränkningar (t.ex. hot, svordomar, öknamn, negativa kommentarer, sänkningar).
  • Psykosociala kränkningar (t.ex. utfrysning, grimaser, blickar, att alla går när man kommer).
  • Texter och bildkränkningar (t.ex. teckningar, lappar, sms, mms, fotografier, sociala medier).
  • Andra trakasserier, mobbning eller diskrimineringar.

Ska konsekvenstrappan efterföljas och alla i personalstyrkan och besökare ska göras medvetna om denna:

  1. Fritidsledare eller verksamhetschef talar med iblandade besökare och påminner om Southsides likabehandlingsplan och konsekvenstrappa. Handledning påbörjas av ”ärendet” och inblandade besökare får varning och vägledning. Alla i personalstyrkan får uppdatering kring ”ärendet” under kommande personalmöten.
  2. Kontakt med skola/hemmet via verksamhetschef görs vid icke förbättring av ”ärendet”.
  3. Orosanmälan görs vid behov av verksamhetschef.
  4. Avstängning från Southside.
  5. Polisanmälan görs vid behov av verksamhetschef.